RECEPTEN

BAS BACKYARD BBQ

Recepten


  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop
  • Titel dia

    Schrijf uw onderschrift hier
    Knop

Vlees 

bas_backyard_bbq

Kabeljauwfilet met spitskool en tomaatblokjes uit de @roemertopf.


De spitskool is samen met een uitje eerst even 10 minuten gestooft.


Dan gaat de spitskool, ui, tomatenblokjes en 1dl yoghurt in de römertopf, even omschepen dat alles lekker door elkaar zit. Daar boven op gaat de kabeljauwfilet, deze moet helaas in stukken want de hele filet past er niet in.


Je steekt de bbq aan op 1 punt, legt de heatdeflector en rooster er in en zet gelijk de römertopf er in zodat deze langzaam opwarmt met de bbq mee. Je laat de bbq warm worden tot 200°. Als de kerntemperatuur rond de 60° graden zit is de kabeljauw klaar, dit duurde zo tussen een half uur en 3 kwartier afhankelijk van hoe snel de bbq warm wordt.


Als je de römertopf gaat gebruiken en deze is een tijd niet gebruikt zorg er dan wel voor dat deze een paar uur onder water heeft gestaan, om het barsten te voorkomen.

Groenten

foto van bas_backyard_bbq


Gegrilde aubergine rolletjes


Makkelijk, snel en lekker gerecht


Snij de aubergines in de lengte in plakken smeer ze in met een knoflook olie beetje zout er op en dan even een mooi grill streepje er op zetten, ze moeten wat zachter worden anders zijn ze niet te rollen.


Zet een gietijzerpannetje klaar met daarin een tomatensaus van gezeefde tomaten en rode pesto.


Rol nu de aubergines op met daarin rauweham, mozzarella en wat basilicumblaadjes, leg ze in het pannetje en doe er nog wat vers gemalen peper overheen.


Zet ze nu indirect op de bbq zo rond de 200° a 220° voor zo'n 15 minuten of tot dat de mozzarella gesmolten is.


Wij eten dit met ciabatta, maar je kan er ook wat tagliatelle of wat spaghetti.

Nagerechten

Share by: