bas_backyard_bbq
Kabeljauwfilet met spitskool en tomaatblokjes uit de @roemertopf.
De spitskool is samen met een uitje eerst even 10 minuten gestooft.
Dan gaat de spitskool, ui, tomatenblokjes en 1dl yoghurt in de römertopf, even omschepen dat alles lekker door elkaar zit. Daar boven op gaat de kabeljauwfilet, deze moet helaas in stukken want de hele filet past er niet in.
Je steekt de bbq aan op 1 punt, legt de heatdeflector en rooster er in en zet gelijk de römertopf er in zodat deze langzaam opwarmt met de bbq mee. Je laat de bbq warm worden tot 200°. Als de kerntemperatuur rond de 60° graden zit is de kabeljauw klaar, dit duurde zo tussen een half uur en 3 kwartier afhankelijk van hoe snel de bbq warm wordt.
Als je de römertopf gaat gebruiken en deze is een tijd niet gebruikt zorg er dan wel voor dat deze een paar uur onder water heeft gestaan, om het barsten te voorkomen.